Nieuwsbericht

Publicatiedatum:

Van omgevingsvisie naar omgevingsplan

Informatiebijeenkomst in Nuis 10 september

Hoe ga ik om met de omgeving van monumenten? Wat moet ik in 2021 geregeld hebben voor cultureel erfgoed? Hoe doen andere gemeenten dat eigenlijk?

Op dinsdagmiddag 10 september vanaf 13.00 uur organiseren de 3 noordelijke Steunpunten samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de bijeenkomst “Van omgevingsvisie op weg naar omgevingsplan”.

Tijdens de bijeenkomst bespreken we wat te doen met cultureel erfgoed in het proces van omgevingsvisie naar omgevingsplan. Dit doen we aan de hand van actuele voorbeelden, uitleg over de omgeving van het monument en door samen een routekaart te maken. Het begin (Omgevingsvisie) en einddoel (Omgevingsplan) is voor iedereen gelijk, maar de route kan per gemeente zeer verschillend zijn. De routekaart helpt om dat proces in beeld te brengen.

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers cultuurhistorie/erfgoed/monumenten, archeologie en ruimtelijke ordening bij gemeenten, provincie, omgevingsdiensten en rijk in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen.

Locatie Noordelijk Archeologisch Depot, Nieuweweg 76, 9364 PE te Nuis.

Kosten Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Aanmelding U kunt zich alvast aanmelden via aanmeld@libau.nl of bel/ mail voor meer informatie: (058) 2662519 of info@monumentenzorg.frl